Početna Gradske teme Bečka privatna klinika – WPK jedna od najuticajnijih privatnih klinika u Austriji

Bečka privatna klinika – WPK jedna od najuticajnijih privatnih klinika u Austriji

0

Lečenje u inostranstvu predstavlja nužnost i potrebu za građane brojnih zemalja Evrope, pa i šire. Pacijenti iz Srbije sve češće opredeljuju za to da medicinsku negu potraže negde “preko”, a razlozi su liste čekanja, nedostupnost lekova, pa i samih savremenih medicinskih tretmana. Kada je reč o izboru medicinske ustanove, naši, ali i građani celog regiona, u sve većoj meri svoje poverenje poklanjaju jednoj od najuticajnijih privatnih klinika u Austriji – Wiener Privatklinik (WPK).

A šta je to zbog čega se pacijenti odlučuju na lečenje u ovoj bolnici? Pre svega, to je dobar tim doktora, kaže generalni direktor klinike, prim. dr Valter Ebm (Walter Ebm).

– Imati dobru kliniku znači imati prave ljude u svom timu. Mi smo ponosni na to da imamo najbolje doktore u Austriji, a neki od njih su i najbolji u svojim oblastima u celom svetu. To dokazuju i brojna priznanja i sertifikati od različitih svetskih organizacija.Kvalitet nege koje pružamo pacijentima je isto jako važan – kaže Ebm.

Na slučaju pacijenta u WPK ne radi samo jedan doktor, već čitav tim stručnjaka, a tu su i različiti vidovi podrške, u zavisnosti od potreba svakog pacijenta.Medicinske usluge koje pruža Wiener Privatklinik grupisane su oko 15 centara, pri čemu je onkološki centar ove bolnice – WPK Cancer European Academy Cancer Center, najkompleksniji i najugledniji privatni centar za dijagnostiku i lečenje raka u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Bolnica zapošljava 350 radnika i sarađuje sa više od 400 lekara koji su stručnjaci u različitim oblastima. Čak devet lekara ove bolnice Stenford je uvrstio u 10% najboljih svetskih naučnika. Među njima su i svetski poznati doktor onkologije Kristof Zelinski (Christoph Zielinski), ali i Valter Klepetko (Walter Klepetko), stručnjak za transplantaciju pluća, kod nas poznat po tome što je još 2012. godine vodio tim lekara koji su izvršili prvu transplantaciju pluća o trošku našeg Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

– Kada je reč o pacijentima iz Srbije, beležimo organski rast, pa smo samo tokom prošle godine imali blizu 100 prijema. S obzirom na to da je i 2021. bila kovid godina, to je zaista značajan broj. Važno je da napomenemo da je reč o pacijentima koji su došli u našu kliniku isključivo na osnovu preporuke drugih pacijenata, te ugleda bolnice i naših lekara – rekla je Ema Hafner, direktorka marketinga i odeljenja za međunarodne pacijente WPK.

Najčešće medicinske usluge zbog kojih pacijenti iz inostranstva, ali i Srbije dolaze u Wiener privatklinik su onkološke usluge – hirurgija, imunoterapija i hemoterapija, genetski testovi ili prevencija. Zatim su tu rekonstruktivne hirurgija, grudna hirurgija, kardiologija, traumatologija, hirurgija perifernih nerava… Takođe, pacijenti često dolaze i za usluge drugog mišljenja u cilju postavljanja tačne i ispravne dijagnoze.

Foto: WPK