Početna Gradske teme Bivši načelnik novosadske inspekcije postao direktor pošte u Novom Sadu

Bivši načelnik novosadske inspekcije postao direktor pošte u Novom Sadu

0

Bivši načelnik novosadske inspekcijske uprave Dejan Šijak, koji je sa te funkcije na koju je bio nezakonito postavljen vršio odmazdu nad uzbunjivačem Marijom Beretkom, nedavno je postavljen na mesto direktora radne jedinice Pošte Srbije u Novom Sadu sa platom od oko 150.000 dinara, piše portal Pištaljka.

Šijak, kome je na upravljanje dat kolektiv od oko hiljadu zaposlenih, bio je jedan od šefova Marije Beretke koja je pre nekoliko godina ukazala da se privilegovanim građanima “opraštaju” kazne za nepropisno parkiranje na zelenim površinama i da se time Gradu Novom Sadu nanosi višemilionska šteta, navodi Pištaljka. Njegova reakcija na prijavu korupcije bilo je potpisivanje rešenja o nezakonitom premeštaju uzbunjivača. Ovaj čin Šijaka i njegovih saradnika sud je okarakterisao kao odmazdu prema Beretki zbog izvršenog uzbunjivanja i zbog toga poništio rešenje o premeštaju.

Marija Beretka je prva osoba u Srbiji koja je zahvaljujući Zakonu o zaštiti uzbunjivača dobila sudsku zaštitu u vidu pravosnažne sudske presude.

Šijak je kasnije smenjen s mesta načelnika Uprave za inspekcijske poslove i potom postavljen za šefa kabineta predsednika Skupštine grada Novog Sada.

Inače, ovom funkcioneru Srpske napredne stranke prvi posao posle sticanja zvanja poslovno-industrijskog menadžera bila je funkcija zamenika načelnika Uprave za inspekcijske poslove u Novom Sadu, koju je obavljao od 2014. godine. Šijak je prema podacima iz registra Agencije za borbu protiv korupcije i član nadzornog odbora Novosadskog sajma.

Novaković: Čovek bez radnog iskustva upravlja jednim od najvažnijih preduzeća

Inače, povodom imenovanja Šijaka za direktora u pošti u Novom Sadu oglasio se i potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković, koji je ocenio da je taj pozet “vrhunac bahatosti i bezobrazluka kabadahija iz koalicije na vlasti”.

“Dejan Šijak je u svojoj 38. godini završio Fakultet za poslovno-industrijski menadžment Univerziteta Union u Beogradu dana 13. juna 2014. godine, a istog dana kada je diplomirao položio je i državni stručni ispit, iako je za polaganje državnog ispita potrebno najmanje godinu dana radnog iskustva u struci”, naveo je Novaković u saopštenju za javnost.

Novaković je naveo da je “nedopustivo da čovek koji od radnog iskustva ima samo i jedino obavljanje partijskih zadataka” bude na čelu jednog od najvažnijih preduzeća u državi i preduzeća koje evidentno ima velikih problema u funkcionisanju.

Izvor: 021, Pištaljka
Foto: Pixabay