Početna Gradske teme Danas novi protest protiv režima u Novom Sadu

Danas novi protest protiv režima u Novom Sadu

0

Protest protiv aktuelne vlasti biće održan i ovog petka, 11. oktobra u Novom Sadu, sa startom na Pozorišnom trgu. Na skupu će govoriti dramski pisac Siniša Kovačević i student Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dejan Bagarić.

Bagarić je početkom juna pretučen nedaleko od studentskog restorana, neposredno posle završetka protesta koji je organizovao „Jedan od pet miliona“.

Sa današnjeg skupa će biti upućen poziv opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore, poručuju iz Saveza za Srbiju.

– Izbori koje vođa režima Aleksandar Vučić zajedno sa svojim poslovnim i političkim partnerima priprema za kraj marta sledeće godine nisu ni slobodni ni pošteni i zbog toga na njima ne treba ni učestvovati. Političke organizacije koje čine ‘Savez za Srbiju’ i pojedine građanske inicijative su ove nedelje pokrenule kampanju za bojkot lažnih izbora i ta kampanja će trajati praktično bez prestanka sve dok se ne stvore uslovi u društvu u kojim će građani moći da svoju slobodno formiranu izbornu volju iskažu na poštenim i zakonitim izborima – navode u Savezu za Srbiju.

Protest počinje u 18 časova.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay