Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je Jovan Nikolić i njegovi zaposleni

Današnji “Heroj dana” je Jovan Nikolić i njegovi zaposleni

0

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroj dana” je Jovan Nikolić, vlasnik restorana “Sokače New Way” iz Novog Sada zajedno sa svojim zaposlenima, koji su organizovali humanitarnu akciju besplatnog obroka isporučenog do vrata stana starijih sugrađana koji su saznali za akciju i prijavili se da budu njeni korisnici. Naime, svi stariji i ugroženi građani koji su se nalazili tokom vanrednog stanja u svojim domovima u kućnoj izolaciji i kojima je bilo zabranjeno da izlaze na ulicu, mogli su da se jave na brojeve telefona ovog restorana kako bi ostavili svoje osnovne podatke, a potom narednih dana, svakodnevno, uživati u toplom ručku. Zbog velike humanosti i solidarnosti u teškim vremenima ekipa Sokačeta New Way je zaslužila da ponese titulu “Heroja dana”.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su: Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV, Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje. 

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva