Početna Gradske teme Fejsbuk grupa “Obrok za porodicu” dobila nacionalno priznanje za svoj rad

Fejsbuk grupa “Obrok za porodicu” dobila nacionalno priznanje za svoj rad

0

Novosadska Fejsbuk grupa Obrok za porodicu, koju čine Marijana, Mirjana i Mina, kuvaju godinama za socijalno ugrožene sugrađane ili im pomažu namirnicama. Često su nazivane heroinama, ponosom Novog Sada, a u sredu su dobile Nacionalnu nagradu za volontiranje 2020, u kategoriji Najbolja volonterska inicijativa.

Za nagradu su nas prijavili članovi grupe, a sestra i ja smo juče išle da je preuzmemo. Nagrada nam znači, jer smo najbolja volonterska grupa u zemlji – rekla je za naš portal Marijana.

Najavila je da nastavljaju sa uobičajenim radom, a novina je da imaju svoj YouTube kanal.

Najviše pomažu samohrane majke, očeve, čak i one koji rade ali im to nije dovoljno za prehranu. Tu su i starija i onemoćala lica. A takvih je u Novom Sadu i okolini preko 150 porodica.

Kako možemo pomoći?

Sa svim od čega može da se napravi obrok. Bilo to da je za doručak, ručak, večeru. Može biti vakumirano meso, smrznuto povrće, kore, kafa, konzervisana hrana, brašno, ulje, pirinač, makarone, voće, slatkiši za decu. Ne možete pogrešiti ni sa čim. Mi smo obrok za porodicu i to preferiramo – naglasila je Marijana.

Obrok za porodicu ne deluje samo u Novom Sadu, već i u drugim gradovima Srbije. Možete ih pronaći u Zrenjaninu, Subotici, Somboru, Beogradu, Valjevu, Kruševcu, Nišu.

Izvor: nsuživo.rs
Foto: Instagram/ obrok_za_porodicu_3m