Početna Gradske teme Učenici mašinske škole moći će da rade u japanskom Nideku

Učenici mašinske škole moći će da rade u japanskom Nideku

0

U razgovoru sa direkotorom mašinske škole, Vladimirom Gavranićem otkrili smo da će učenici koji se školuju u mašinskoj školi moći da rade i u kompaniji Nidek koja je najvavila dolazak u Novi Sad.

On je nakon sastanka sa ljudima iz gradske uprave dobio informacije da će obrazovni profili koje ima ova škola biti potrebni Nideku.

Podsetimo, Dolazak Japanaca predstavljaće privredni bum za Novi Sad. Reč je o kompaniji vrednoj 700 miliona evra, i godišnjim prometom od oko 12,2 milijardi evra.

U celom svetu Nidek zapošljava oko 117.000 ljudi u proizvodnji elektro-motore za auto-industriji, robotiku, kompjutersku i video opremu, kućnu tehniku.

Novi Sad izabran je kao lokacija koja najviše pogoduje našoj kompaniji a i uslovi koje nudi lokaklna samouprava su dobri. Imamo komparativne prednosti u odnosu na neke druge lokacije u Evropi – rekao je Nasuki Tukojama, konstruktor kompanije Nidek.

Predstavnici japanske kompanije Nidek posetili su 23. februara Novi Sad kako bi nastavili pregovore o velikoj investiciji.

Kao što smo već pisali u prethodnom tekstu za učenike mašinske škole grabe se sve domaće i strane kompanije, a posebno se traže bravari-zavarivači, ali i moderna zanimanja poput kompjuterskog konstruisanja i robotike. Ova škola veliki je rasadnik talenata, a veliki deo njih nastavlja školovanje na FTN-u.

Izvor: nsuživo.rs
Foto: Wiki