Početna Gradske teme Završetak rekonstrukcije objekta Doma zdravlja na Limanu krajem jula

Završetak rekonstrukcije objekta Doma zdravlja na Limanu krajem jula

0

Završetak radova na rekonstrukciji Doma zdravlja na Limanu očekuje se krajem jula i ovaj objekat će, kako je najavljeno, dobiti potpuno novu i savremenu opremu, prilagođenu potrebama pacijenata i zaposlenih.

U četvrtak su, radove na rekonstrukciji objekta Doma zdravlja ”Novi Sad” na Limanu, obišli gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i guverner Banke za razvoj Saveta Evrope Rolf Vencel.

Guverner Vencel je ocenio da je dinamika realizacije investicije u objekat Doma zdravlja na Limanu impresivna s obzirom na to da će se na kraju dobiti praktično nova ambulanta.

Sve je zamenjeno, instalacije, plafoni, podovi, postavlja se nova klimatizacija. Obavešten sam da je ova ambulanta primala 5000 pacijenata svakog dana i zato je njena uloga veoma velika. Drago mi je što Banka za razvoj Saveta Evrope finansira projekat zdravstvene zaštite koji će zaista služiti građanima – zaključio je Vencel.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada, ovo je važna investicija u primarnu zdravstvenu zaštitu.

Vrednost posla je 826 miliona dinara i zahvaljujem se Kancelariji za upravljanje javnim projektima i predstavnicima Banke za razvoj Saveta Evrope na podršci. Radovi su počeli u februaru prošle godine, ali u međuvremenu je zbog epidemije bilo otežavajućih okolnosti, što je usporilo njihovu realizaciju. Očekujem da će na leto ovaj objekat biti na raspolaganju građanima Novog Sada – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izrazio je zadovoljstvo saradnjom Grada, Pokrajine i Republike sa Bankom za razvoj Saveta Evrope.

Nameravamo da nastavimo sa realizaciojom velikih investicija u zdravstvenom sistemu. Ove godine nastavljamo sa izgradnjom Kamenice tri, radiće se rekonstrukcija bolnice u Kikindi, a napreduju i radovi na ”B” i ”C” blokovima u Kliničkom centru Vojvodine – rekao je Mirović.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay