Početna Gradske teme Za vikend se sve zatvara osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi

Za vikend se sve zatvara osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi

0

Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv epidemije koronavirusa doneo je odluku da za vikend sve bude zatvoreno, izuzev prehrambenih objekata, apoteka i benzinskih pumpi. Mere će biti kao i prošlog vikenda, s tim što su otkazane i sve manifestacije.

– Tokom vikenda se neće održavati ništa što je vezano za kulturu – rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković dodajući da će pojedine sportske manifestacije biti održane samo ukoliko otkazivanje ne dozvoljava sistem takmičenja, ali bez publike.

Gojković je istakao i da se sledeće nedelje nastavlja onlajn nastava u srednjim školama, kao i da će na onlajn nastavu preći i stariji razredi osnovnih škola, dok niži razredi nastavljaju kao i do sada.

On je podsetio da je epidemiološka situacija je vanredna. Jedan određeni period vidi se blago povećanje broja obolelih, a epidemiološki deo Kriznog štaba očekuje da će broj i dalje rasti u narednom periodu, rekao je posle sednice Kriznog štaba pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković. On je dodao i da je dobro što taj broj nije eksponencijalno izražen i što nema ogromnog skoka broja zaraženih, čega se svi plaše.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay