Početna Gradske teme Grad Novi Sad lider u podsticanju samozapošljavanja

Grad Novi Sad lider u podsticanju samozapošljavanja

0

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa članom Gradskog veća za privredu Miloradom Radojevićem dodelio ugovore korisnicima subvencije, koji su iste dobili putem Javnog poziva za dodelu subvencije za samozapošlјavanje na teritoriji Grada Novog Sada u 2022. godini. Odobrena su sredstva za samozapošlјavanje 130 nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošlјavanje u Novom Sadu, i to u iznosu od po 400 000 dinara.

“Poslednjih deset godina Grad Novi Sad aktivno podstiče samozapošlјavanje, između ostalog, putem Gradske uprave za privredu koja u kontinuitetu sprovodi javne pozive za dodelu subvencija za naše sugrađane koji žele da otpočnu sopstveni biznis. Partner u tom poduhvatu nam je Nacionalna služba za zapošlјavanje, filijala Novi Sad, sa kojom godinama uspešno realizujemo sve programe iz oblasti zapošlјavanja. Iz godine u godinu povećavamo subvencije za tu namenu, a ove godine izdvojili smo rekordna sredstva – skoro 52 miliona dinara. Danas uručenih 130 subvencija su ulaznica u svet samostalnog poslovanja i svim preduzetnicima želim sreću, da opstanu, da nareduju, da se udružuju i međusobno pomažu. Za sledeću godinu planiramo budžet od 203 miliona dinara za Akcioni plan zapošlјavanja, čime ćemo ostati lider u Srbiji po izdvajanjima za ovu namenu”, rekao je Milan Đurić i pozvao preduzetnike da nastave da konkurišu za grantove za proširenje posla.

U ime svih korisnika subvencije obratila se Ivana Morarević koja se zahvalila Gradu Novom Sadu i istakla da taj vid podrške mnogo znači.

“Najlepše je raditi ono što čovek voli i čime želi da se bavi, a nama ovde prisutnima je upravo to i omogućeno kroz ova bespovratna sredstva. Biti „sam svoj gazda“ uz lјubav prema poslu i inicijalnu podršku svog Grada je dobitna kombinacija za uspeh nas preduzetnika. Svim dobitnicima subvencije želim uspeh u radu.”, rekla je Ivana Morarević koja je sredstva dobila za osmišlјavanje i proizvodnju društvenih igara za decu i odrasle.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs