Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za podmetanje bombe

Nastavljeno suđenje za podmetanje bombe

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljen je dokazni postupak Njegošu Koprivici(35) iz Beograda i Slađanu Đorđeviću(28) iz Barande, okrivljenima za podmetanje bombe pod automobil Novosađanina Slobodana Milutinovića zvanog Snajper, 12. februara 2020. godine ispred kafića „Velvet“ kod Limanske pijace u Novom Sadu.

Ročište je počelo sa pola sata zakašnjenja zbog čekanja na branioca iz Beograda, a urađeno je manje od odočekivanog, jer je ključni svedok, veštak za balistiku Dejan Belić, koji je već ispitan pred ovim većem, morao službeno da ode za Beograd, stoga je njegovo ispitivanje pomereno za naredno ročište.

Veštak za sudsku medicinu prof. dr Vladimir Pilija ostao je u celosti pri ranije datom nalazu i mišljenju, odgovarajući na pitanja o spornim fotografijama koje su pribavljene sa sigurnosnih kamera, kao i onih nespornih pribavljenih iz policije, s obzirom na činjenicu da nije obavio neposredan pregled optuženih.

Marko Milivojević, stručni savetnik odbrane i stručnjak za trasologiju i daktiloskopiju, zamerio je pomenutom kombinovanom nalazu da je samo delimično udovoljio naredbi za veštačenje.

Predsednica Velikog veća, sudija Ivana Josifović, zakazala je naredno ročište za 11. januar 2023. godine, kada se očekuje ponovno ispitivanje veštaka trasologa Dejana Belića.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Ksenija Bašić, okrivljenima se na teret stavlja da su 12. februara 2020. godine u Novom Sadu ispred kafića „Velvet“ kod Limanske pijace pokušali da liše života Novosađanina Slobodana Milutinovića Snajpera, podmetnuvši eksplozivnu napravu pod njegov automobil „Porše Kajen“, prilikom čega je oštećeni povređen. Na početku glavnog pretresa okrivljeni su negirali delo koje im se stavlja na teret, a oštećeni nije zahtevao njihov krivični progon niti je postavio imovinsko-pravni zahtev. Sva trojica su izjavili da se međusobno ne poznaju i da su jedni za druge, kao i za same okolnosti događaja, saznali iz medija.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay