Početna Gradske teme Gradonačelnik Đurić održao sastanak sa šefom Misije OEBS-a

Gradonačelnik Đurić održao sastanak sa šefom Misije OEBS-a

0

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić primio je u Gradskoj kući šefa Misije OEBS-a u Srbiji ambasadora Jana Bratua. On mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu istakavši da Grad Novi Sad ima široku lepezu prijatelja širom sveta, o čemu svedoči veliki broj gradova pobratima, kao i da je podjednako posvećen jačanju saradnje sa međunarodnim organizacijama, poput Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.

Gradonačelnik je zahvalio ambasadoru na dosadašnjoj odličnoj saradnji, kao i na doprinosu koji Misija OEBS-a u Srbiji pruža Gradu kroz važne projekte. Ambasador Bratu je istakao Regionalni stambeni program, sproveden uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, kao veoma uspešan projekat. U okviru tog programa obezbeđena su trajna stambena rešenja za preko 550 izbegličkih porodica izgradnjom stanova u Veterniku i Futogu, što je finansirano sredstvima Evropske unije i mnogobrojnih država. On je rekao da je zajednički cilj uvek dobrobit građana, a da se to osigurava unapređenjem međusobne saradnje, odnosno kroz zajednički, ciljani pristup svakoj relevantnoj temi.

Gradonačelnik je naglasio da Grad Novi Sad kontinuirano radi na unapređenju manjinskih prava i da neguje tradicionalno skladni suživot mnogobrojnih nacija koje vekovima žive u Novom Sadu, a ambasador se saglasio da su multikonfesionalnost i multietničnost temelji na kojima počivaju kultura i duh grada i da ih uvek treba jačati.

Sagovornici su ocenili da je mnogo prostora za projekte u sferi kulture, ekologije i u omladinskom sektoru, a gradonačelnik Đurić je naglasio da novosadska administracija u potpunosti stoji na raspolaganju timu OEBS-a za svako unapređenje saradnje.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs