Početna Gradske teme Najbolje novosadske kereće plaže

Najbolje novosadske kereće plaže

0

Najposećenija novosadska kereća plaža je Bećarac na Keju, gde se leti može videti više četvoronožnih od običnih kupača. Svakako Dunav po velikim vrućinama prija i vašim psima, zato ne budite sebični i poslušajte naš savet, preskočite Štrand i povedite vašeg psa na kupanje, za koje će vam biti itekako zahvalan.

Osim Bećarca, najviše pasa ćete zateći i na Oficircu sa petrovaradinske strane, gde vam niko neće zameriti ukoliko se vaš pas “otrese” od vode i poprska nekom peškir. Na ovoj plaži su dobrodošli psi svih rasa i veličina.

Sledeće mesto na kom možete uživati u kupanju sa vašim ljubimcem je Šodroš na Ribarskom ostrvu, kako rukavac, tako i plaža, gde se leti ne zna da li više uživaju deca u plićaku ili kerovi, koji vam uporno, čak i ako prvi put vidite psa u životu, bacaju pred noge štap ili lopticu.

Plaža kod Kameničkog parka, takođe otvorena za pse, iako ima pokoji kamen, ne smeta pravim kupačima i plivačima, a nakon kupanja preporučujemo i šetnju kroz bogate krošnje u parku i duboki hlad, koji će vas zaštititi od vrelog sunca.

Ukoliko ste nudista, tu je i Nudistička plaža pored Kamenjara, a možete se osamiti i u šipražju i uživati u prirodi sa vašim ljubimcem. Ukoliko ste ipak za stari, dobri kupaći kostim, tu je i plaža kod Futoga blizu šume, gde opet možete nakon kupanja, poći i u kratku šetnju.

Ukoliko posedujete čamac ili niste znali da sada postoje usluge prevoza sa Kamenjara do Mačkovog spruda ili Ljubavnog ostrva, slobodno se upustite u avanturu i otkrijte sve čari vode. Ova ostrva pružiće vama i vašem ljubimcu celodnevnu zabavu, samo ne zaboravite da vašem psu s vremena na vreme pokvasite glavu, ukoliko nije od onih pasa koji rone i zaštitite im uši, koje su sklone upalama, i na kraju uživajte, jer pred nama su vreli letnji dani, kao stvoreni za uživanje na reci.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay