Početna Aktuelno “Najlepša bašta Novog Sada“: Aleksandra Kolar – Rad u bašti me smiruje...

“Najlepša bašta Novog Sada“: Aleksandra Kolar – Rad u bašti me smiruje i opušta

0

Akcija “Najlepša bašta Novog Sada“, koja je prošle godine prvi put uspešno realizovana, nastavlja se i ovog proleća u Novom Sadu.

Medijski pokrovitelji su kompanija Color Media Communications, list “Dnevnik” i Novosadska TV, a od ove godine akcija se organizuje u saradnji i sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Danas vam predstavljamo baštu Aleksandre Kolar čije se imanje nalazi na samom kraju Telepa, uz dolmu za Kamenjar.

Kako za sebe Aleksandra kaže, ona je baštenski amater, entuzijasta kad se ima vremena, a u slobodno vreme i knjigoljubac. Inače se bavi internim komunikacijama u jednoj IT kompaniji, ali uživa da radi u bašti i da neguje razno cveće i bilje i uživa u cvrkutu ptica. Na ovaj način, ističe Aleksandra pokušava da uspostavi balans i odmori se od sedenja i fokusa na ekran računara i telefona na radnom mestu, jer je rad u vrtu smiruje i opušta.

Bašta je najlepši kutak svakog doma i zato vas pozivamo da pokažete vašu baštu na koju ste tako ponosni, a da pri tome osvojite vredne nagrade (seme, sadnice, saksije i drugo).

Žiri će, kao i prethodne godine, činiti poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija.

Vaše predloge možete slati do 15.06. putem mejl adrese: najlepsabasta@gmail.com, a sve predloge ćemo objaviti u našim medijima (“Dnevnik” – dnevnik.rs, Novosadska TV, nshronika.rsnadlanu.com).

Podsećamo, prošlogodišnja pobednica bila je Elizabeta Carević iz Sremske Kamenice, koja je osvojila vikend-putovanje u Opatiju u hotelu “Grand hotela Adriatic”.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Foto: Privatna arhiva