Početna Gradske teme Najveći broj kovid pacijenata u KCV i Vojnoj bolnici još od marta

Najveći broj kovid pacijenata u KCV i Vojnoj bolnici još od marta

0

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 321 pаciјent kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd korona virusa.

Оd tоgа, kod 20 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu invazivne mеhаničkе vеntilаciје.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 32 pacijenta kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа kovid-19, saopšteno je iz Kliničkog centra Vojvodine.

Ukupno se u ove dve ustanove leči 353 pacijenta, što je najveći broj obolelih od korona virusa koje su KCV i Vojna bolnica zbrinule još od marta ove godine. Do sada je najveći broj bio zabeležen u julu, kada su se u KCV i Vojnoj bolnici lečila 342 pacijenta.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.629 novih slučajeva, što je za 371 više u odnosu na dan ranije. Najveći porast i novi crni rekord zabeležen je u Novom Sadu gde je registrovano 575 novih slučajeva.

Institut za javno zdravlje Vojvodine u saopštenju upozorava da je “zdravstveni sistem u izuzetno teškoj situaciji” i dodaju da se u svim opštinama beleže visoki nivoi registrovanih slučajeva, a epidemijsku situaciju u pokrajini ocenjuju kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

– U ovom trenutku na teritoriji 40 opština situacija se ocenjuje kao vanredna i to u Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kikindi, Subotici, Somboru, Bačkoj Palanki, Vršcu, Beloj Crkvi, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru, Sremskim Karlovcima, Plandištu, Temerinu, Kovačici, Kuli, Inćiji, Rumi, Vrbasu, Bečeju, Irigu, Kovinu, Šidu, Titelu, Žitištu, Srbobranu, Novom Bečeju, Novoj Crnji, Novom Kneževcu, Malom Iđošu, Oxacima, Senti, Staroj Pazovi, Sečnju, Pećincima, Baču i Bačkom Petrovcu – navode u saopštenju.

U ostalih pet opština u Vojvodini situacija ocenjuju kao izrazito nepovoljna, na granici prelaska u vanrednu.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay