Početna Gradske teme Planira se višespratnica na mestu izgorelog “Kontrasta”

Planira se višespratnica na mestu izgorelog “Kontrasta”

0

Sadašnji prizemni objekti u polovini Partizanske, kao i u manjim delovima Kisačke i Temerinske ulice, trebalo bi da budu zamenjeni zgradama od tri do četiri sprata.

Kako se navodi u Konceptualnom planu detaljne regulacije dela Salajke, južno od Partizanske ulice, koji je na javnom uvidu, planirano je da ovaj deo grada od 17 hektara doživi trasnformaciju. Tako će uz Partizansku, Kisačku i Temerinsku biti uglavnom poslovno komercijalni sadržaji uz stambeni prostor, dok će unutar bloka ostati porodične kuće uz zadržavanje vrtića, škole i poslovnog kompleksa u Hadži Đerinoj ulici, koji većim delom koristi JKP “Vodovod i kanlizacija”.

Najviši objekti bi trebalo da se izgrade na mestu izgorele diskoteke “Kontrast” i okolnih magacina. Tu bi se nalazila stambeno-poslovna zgrada od pet etaža.

Uz nju, u delu Kisačke ulice ka nadvožnjaku i delu Partizanske bi sadašnje poslovne sadržaje zamenile stambene zgrade do tri sprata. U Partizanskoj će biti izgrađene dvospratnice prvenstveno namenjene poslovanju, a u delu Temerinske trospratnice sa istom namenom.

U Raškoj ulici, Radoja Domanovića i Karađorđevoj planiran je prostor za porodične kuće do jednog sprata. Za OŠ “Vuk Karadžić” i vrtić “Bambi” ostavlja se mogućnost proširenja i nadogradnje.

Ovaj plan dela Partizanske ulice sa okolinom se nalazi na javnom uvidu do 23. novembra i može se videti u prostorijama JP “Urbanizam” na Bulevaru cara Lazara i Mesnoj zajednici “Salajka” u Šajkaškoj 26, kao i na sajtu “Urbanizma”.

Primedbe na plan se mogu predati do 23. novembra Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove u Školskoj 3.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay