Početna Gradske teme Nova tura opomena poreskim obveznicima: Gradska uprava poziva Novosađane da izmire obaveze

Nova tura opomena poreskim obveznicima: Gradska uprava poziva Novosađane da izmire obaveze

0

Gradska poreska uprava Grada Novog Sada u prethodne dve nedelje uputila je opomene poreskim obveznicima koji nisu izmirili svoje obaveze po osnovu poreza na imovinu.

Kako je predviđeno slanje novog broja opomena, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović pozvala je poreske obveznike da svoje dospele, a neizmirene obaveze na računu poreza na imovinu za fizička lica, izmire i time izbegnu dalji obračun i naplatu zakonom propisane kamate.

“Poreski obveznici koji nisu na vreme uspeli da servisiraju svoje obaveze mogu da iskoriste zakonsku mogućnost i podnesu Zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza, čime stiču pravo na otplaćivanje utvrđenog duga na rate, uz otpis kamate u visini od 50 odsto, a sve u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji”, rekla je članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović i skrenula pažnju da samo redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata, a istovremeno, takvim odgovornim odnosom prema zakonskim rokovima za plaćanje poreza, doprinose bržem i kvalitetnijem razvoju grada.

Informacije, kao i odgovore na sve nedoumice povodom poslatih opomena, zainteresovana lica pored šalter sale u Ulici Vojvođanskih brigada br. 24-26 mogu dobiti i na izdvojenom šalter mestu u prostorijama JKP “Informatika” na adresi Bulevar Slobodana Jovanovića br. 15, kao i na info-pultu Gradske poreske uprave u TC “Promenada”, putem elektronske pošte na mejl adresu gpu@novisad.rs i na brojeve telefona: 4871-707, 4871-751.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay