Početna Gradske teme Novi Sad dobija dnevni boravak za decu u riziku od nasilja

Novi Sad dobija dnevni boravak za decu u riziku od nasilja

0

U Novom Sadu uskoro bi trebalo da bude formiran dnevni boravak za decu koja su u riziku od nasilja najavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

“Već razmatramo lokacije, kako bi uskoro Novi Sad prvi u Srbiji imao takav oblik zbrinjavanja ugroženih maloletnika. To što smo angažovani više od drugih na ovom polju, ne znači da u Novom Sadu ima više nasilja. Naprotiv, to znači da mi ne okrećemo glavu od problema nego nastojimo da ih brzo rešavamo i što više preveniramo”, rekao je Vučević.

On je, na sastanku gradskog Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama i predstavnika Centra za nestalu i zlostavljanu decu, izjavio da je cilj da se u rad Koordinacionog tela uključe organizacije civilnog sektora i pojedinci koji imaju znanja i dobru volju.

“Svi gradovi i opštine u Srbiji trebalo bi da imaju Koordinaciono telo kakvo ima Novi Sad. U proteklih mesec dana više puta sam razgovarao sa gradonačelnikom Novog Sada i sa predsednikom Vučićem koji su me uverili da će, nakon što bude formirana, Vlada Srbije problem nasilja nad decom tretirati kao vodeću temu”, naveo je rukovodilac Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić.

Nasilje je prisutno u svim školama u Srbiji i moraju se preduzimati konkretni koraci kako ono ne bi eskaliralo, zaključio je Jurić.

Skupu su prisustvovali i predstavnici Vlasotinca, Aranđelovca i Subotice.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay