Početna Gradske teme Novi Sad uskoro dobija novog načelnika policije

Novi Sad uskoro dobija novog načelnika policije

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je interni konkurs za novog načelnika novosadske policije.

Konkurs stiže nakon što je prethodni načelnik Slobodan Malešić uhapšen zbog sumnje na trgovinu uticajem.

Konkurs je, kako saznajemo, oglašen u ponedeljak, 20. juna sa rokom prijave kandidata od 10 dana.

Budući načelnik mora da, između ostalog, ima čin majora policije ili da ima ispunjene uslove za sticanje ovog čina.

Podsetimo, Policijska uprava u Novom Sadu formalno je bez prvog čoveka od početka aprila, kad je Malešić uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tužilaštvo je po izvršenju naloga obelodanilo (neuobičajeno) vrlo detaljne informacije o sumnjama protiv Malešića. Kako su poručili, predistražni postupak trajao je pola godine, a rezultirao je hapšenjem načelnika Malešića i još tri osobe – Ljubomira Stanišića, policijskog službenika PU u Prijepolju, Dragana Kovačevića, policijskog službenika UKP Odeljenje za borbu protiv korupcije i Dženana Kujovića, privatnog preduzetnika i vlasnika više privrednih društava iz Prijepolju.

Malešić se tereti da je, u zamenu za novac, omogućio da se njegovi pomenuti saradnici u organizovanoj kriminalnoj grupi ne istražuju zbog navodnih krivičnih dela koja su počinili. Osim novca, Malešić je navodno imao korist i u vidu opremanja njegovog splava na Savi i drugih nekretnina, a Tužilaštvo sumnja da je primio i novac za stipendiju namenjenu njegovom sinu.

Zakonski zastupnik Malešića, advokat Veljko Delibašić rekao je u aprilu za Insajder da je njegov klijent negirao to što mu se stavlja na teret.

Malešić je za načelnika postavljen 21. avgusta 2020. godine.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay