Početna Aktuelno Otvoren i drugi punkt za vakcinisanje u Novom Sadu

Otvoren i drugi punkt za vakcinisanje u Novom Sadu

0

U zgradi Urgentnog centra počeo je da radi i drugi punkt za vakcinisanje. Na ovom mestu građani će biti vakcinisani u periodu od 8 do 14 časova.

U pitanju je prostor u koji se ulazi sa zadnje strane Urgentnog centra, a dnevno će se vakcinisati oko 200 građana koji će dobijati poziv preko e-uprave. U kompleks KCV do Urgentnog centra se ulazi iz Futoške ulice i postoji putokaz.

Upravo mesto ulaska je izazvao zabunu kod nekih građana. U pozivu za vakcinisanje pisala je adresa Kliničkog centra Vojvodine, što je Hajduk Veljkova 1. Novosadski sajam je na adresi Hajduk Veljkova 11.

Zbog toga se savetuje građanima da, kada dobiju SMS poruku ili imejl od e-uprave, obrate pažnju da li pored adrese piše Sajam ili Urgentni centar.

Kako piše portal 021.rs, u Urgentnom centru se ranije sprovodila imunizacija zaposlenih u Kliničkom centru i to su radile njihove ekipe, a sada će se vakcinisati druge prioritetne grupe. U sredu su, uglavnom, dolazili prosvetari koji su dobijali kinesku, odnosno Sinofrarm, vakcinu.

U KCV-u za 021.rs objašnjavaju da će se na ovom punktu nastaviti revakcinisanje osoba koje su tu ranije dobile prvu dozu, što je uglavnom do sada bila Fajzerova vakcina, ali se očekuje da i za prvu i drugu dozu bude svih vrsta vakcina kojih ima u Srbiji.

Izvor: novisad.com, 021.rs
Foto: Pixabay