Početna Gradske teme Počela konferencija “Biznis priče” u Novom Sadu

Počela konferencija “Biznis priče” u Novom Sadu

0

Revolucija koja je nastala kroz podkast “Biznis priče” čiji je osnivač Vladimir Stanković sada je preneta na konferenciju na kojoj će predavači biti neki od najpoznatijih gostiju pomenutog podkasta. Konferencija “Biznis priče” će trajati dva dana u Kongresnom centru Master na Novosadskom sajmu, u organizaciji “BIT Events-a”, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kao i Grada Novog Sada.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je svečanom otvaranju i tom prilikom govorio je o značaju konferencija, kongresa i poslovnih događaja za Grad Novi Sad.

“Poseta kongresima i poslovnim događajima je važan razlog i motiv dolaska gostiju i turista u Novi Sad. Upravo ova dvodnevna konferencija pokazuje da kada imate dobar koncept, aktuelne teme, odlične predavače možete da privučete preko 600 učesnika iz cele Evrope i da se za događaj traži karta više. Drago mi je da su organizatori prepoznali da Novi Sad i Novosadski sajam imaju kapaciteta da budu domaćini i partneri ovog događaja. Grad će nastaviti da podržava ovakve konferencije jer želi da se što bolje pozicionira na listi kongresnih centara, a svaki uložen dinar se višestruko vrati”, rekao je Radojević.

Konferencija “Biznis priče” ove godine održava se prvi put, a cilj projekta je umrežavanje preduzetnika, razmena iskustva, sticanje novih poslovnih kontakata, podsticanje kreativnog razmišljanja, i prilika za one koji žele dodatno da se edukuju. Takođe, održavanjem ovakvih konferencija razvija se kongresni turizam u Novom Sadu.

Putem predavanja, radionica, panela i vođenih razgovora, vodeći stručnjaci iz Srbije i regiona i neki od najuspešnijih preduzetnika govoriće o svom biznisu, o samim poslovnim počecima i najaktuelnijim trendovima. Teme predavanja su raznovrsne, a svoja iskustva sa učesnicima imaće priliku da podeli preko 20 predavača, zanimljivih gostiju podkasta “Biznis priče”, među kojima su Miško Ražnatović, Branko Babić, Milan Mandarić i Vladimir Đukanović.

“Preko 600 ljudi iz celog regiona, iz inostranstva su došli da se povežu, da čuju kako izgleda napraviti pravi biznis na stabilnim nogama, svetskih razmera, a da potiče iz Srbije”, rekao je Vladimir Stanković i dodao da je ova konferencija prava prilika da se napravi lični kontakt kao konkretan korak ka umrežavanju uspešnih preduzetnika, jer je to ono što im nedostaje.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs