Početna Gradske teme Pokrajinska vlada izdvojila sredstva za sportsku halu u Irigu i opremanje Đačkog...

Pokrajinska vlada izdvojila sredstva za sportsku halu u Irigu i opremanje Đačkog igrališta u Novom Sadu

0

Pokrajinska vlada izdvojila sredstva za osvetljenje fudbalskog terena na Đačkom igralištu u Novom Sadu i za projektno-tehničku dokumentaciju za izgradnju sportske hale u Irigu.

Pokrajinska vlada je na jučerašnjoj sednici donela rešenje da se izdvoji 33,5 miliona dinara za postavljanje osvetljenja na fudbalskom terenu Centra za sport – Đačko igralište u Novom Sadu, a sredstva su usmerena Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu.

Osvetljavanjem fudbalskog terena na Đačkom igralištu biće znatno unapređen nastavni proces i obezbeđeni adekvatni uslovi za korišćenje terena u večernjim satima.

Na jučerašnjoj sednici doneto je i rešenje da se Opštini Irig usmeri 6,6 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju sportske hale u Irigu.

Irig na svojoj teritoriji nema sportsku halu, pa deca iz te opštine na sportske treninge putuju u druge gradove.

Izgradnja sportske hale doprineće razvoju sporta i fizičke aktivnosti u Irigu, a deca, mladi, sportisti i rekreativci dobiće mesto za trening i prostor u kom će se odvijati različiti sportski događaji.

Pokrajinska vlada je izdvojila i 20,2 miliona dinara za opremanje Predškolske ustanove “Poletarac” u Odžacima, dok je Domu učenika srednjih škola “Brankovo kolo” u Novom Sadu usmereno 26,99 miliona dinara za obnovu fasade.

Izvor: RTV.rs
Foto: Pokrajinska vlada