Početna Gradske teme U Novom Sadu 90.000 elektronskih zdravstvenih knjižica čeka da bude preuzeto

U Novom Sadu 90.000 elektronskih zdravstvenih knjižica čeka da bude preuzeto

0

Oko 90.000 zdravstvenih kartica u Novom Sadu čeka da bude preuzeto, a v.d. direktora Republičko fonda za zdravstveno osiguranje, Verica Lazić, pozvala je osiguranike da podignu svoje kartice.

Ona ja pozvala 480.000 građana da odu do svoje matične filijale i podignu zdravstvene kartice na čekanju.

Lazić je naglasila da preuzimanje najbolje ide u Leskovcu gde je ostalo još 1.000 zdravstvenih kartica da bude podeljeno osiguranicima, dok je u Beogradu ostalo da se preuzme 100.000 kartica, a u Novom Sadu 90.000 zdravstvenih kartica.

Kovnica novca proizvela je oko 6,3 miliona kartica, građani su podigli 5,9 miliona kartica, tako da je to veliki posao koji smo završili za manje od godinu dana“, rekla je Lazić za TV Pink.

Podsetimo, proteklih meseci često se pisalo o redovima ispred šaltera u filijali RFZO-a u Novom Sadu. Jedan mladić je za 021.rs čitavu situaciju sa izdavanjem zdravstvenih kartica i čekanjem u redovima nazvao “džunglom”.

Ovo je očajno, velike su gužve. Došao sam oko pola sedam i dobio sam broj 60 i nešto, a bio sam među prvih 20 koji su stigli. Ne možeš, svi idu preko reda. Svi kao ‘građani’, ja sa sela, ali su gori od nas. Tamo se zna red, ovde se ne zna, ovo je džungla“, poručio je on.

Izvor: 021.rs, Tanjug