Početna Gradske teme U Novom Sadu u petak i subotu skup i šetnja povodom godišnjice...

U Novom Sadu u petak i subotu skup i šetnja povodom godišnjice napada na Ukrajinu

0

Rusko demokratsko društvo najavilo je da će u petak, 24. februara, i u subotu, 25. februara, organizovati više akcija povodom godinu dana od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Događaje će organizovati u Novom Sadu i Beogradu.

U Novom Sadu će u petak, 24. februara, u 14 časova položiti cveće kod spomenika ukrajinskom nacionalnom pesniku Tarasu Ševčenku, na Bulevaru cara Lazara 1 (Aleja Mike Antića).

U subotu, 25. februara, u Novom Sadu ovo društvo organizovaće od 14 časova šetnju za Ukrajinu. Okupljanje je na Trgu republike, odakle će se šetati do Spomenika žrtvama racije na keju.

Kada je u pitanju Beograd, akcije će se održati u petak, 24. februara. U 12 časova održaće se šetnja i skup mira i solidarnosti koji organizuje udruženje Ukrajinaca “Čini Dobro” uz podršku Ambasade Ukrajine. Okupljanje je u Pionirskom parku. Šetnja će krenuti ka Trgu Republike, gde će biti održan skup.

U 18.30 časova na platou kod malih stepenica u Karađorđevoj 43 u Beogradu održaće se skup sećanja i solidarnosti koje organizuje Rusko demokratsko društvo.

Takođe, pozvali su sve građane da u znak solidarnosti u petak donesu cveće kod Ambasade Ukrajine, Paja Adamova 4, Beograd.

Izvor: 021.rs
Foto: Rusko demokratsko društvo