Početna Gradske teme U Novom Sadu za nedelju dana udvostručen broj zaraženih kovidom

U Novom Sadu za nedelju dana udvostručen broj zaraženih kovidom

0

U Novom Sadu je trenutno 246 obolelih od korone, što je dvostruko više u odnosu na pre nedelju dana, navodi Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Ova zdravstvena ustanova dodaje da je juče (ponedeljak) u Vojvodini registrovano 86 novih slučajeva Covida-19, a da je ukupan broj obolelih u pokrajini 516.

“U odnosu na prethodnu nedelju registrovan je značajan porast broja registrovanih slučajeva. Dnevni broj registrovanih slučajeva u Vojvodini kontinuirano raste od utorka, 20. oktobra te je tokom jučerašnjeg dana registrovano 86 novih slučajeva. Nepovoljna okolnost je što broj hospitalizovanih značajno raste”, kažu u Institutu.

Dodaju i da je prisutna široka geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji pokrajine, što ukazuje na veću potrebu striktnije primene mera zaštite.

“Aktivni slučajevi su prisutni u 36 od 45 opština u Vojvodini. U ovom trenutku u Novom Sadu i Zrenjaninu je epidemiološka situacija nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, dok se u ostalim gradovima i opštinama ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja”, kažu u Institutu.

Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo.

“Nisu utvrđene promene u broju i načinu zaražavanja kod dece u odnosu na septembar. Registruju se pojedinačni slučajevi obolevanja dece školskog uzrasta, koje je povezano sa boravkom u drugim zemljama ili je do zaražavanja došlo od prethodno obolelih roditelja odnosno van škole”, navode u Institutu i dodaju da još uvek nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima.

Izvor: 021
Foto: Pixabay