Početna Gradske teme Uhvaćena neman u Dunavu kod Novog Sada

Uhvaćena neman u Dunavu kod Novog Sada

0

Sportski ribolovac Predrag Radosavljev ulovio je juče popodne kraj Žeželjevog mosta u Novom Sadu pravu dunavsku neman – soma teškog 105 kilograma i dugačkog oko dva i po metra.

Predrag kaže da je borba sa rečnim gorostasom trajala oko 25 minuta i da ne bi uspeo da ga ubaci u čamac da mu u pomoć nisu pritekla dva momka.

– Pecao sam iz čamca dvadesetak metara od obale na varalicu glavinjaru sa strunom debljine 0,20 mm nosivosti do 20 kg i predvezom od 0,45 mm nosivosti do 15 kg, na štapu akcije 100 grama i mašinicom veličine 4000 i uopšte nisam bio spreman na to da će se zakačiti tolika riba. Zato je borba bila naporna jer sam se trudio da mi ne pokida pribor. Čak mi je dva puta pobegao sa kuke a onda su mi dva momka pritekla u pomoć i uspeli smo da ga savladamo – priča Predrag za “Blic”.

Predrag je dugogodišnji ribolovac i član je Udruženja sportskih ribolovaca “Šaran” iz Petrovaradina, a najveći ulov do sada mu je bio som težak 38 kilograma.

– Svi u udruženju su potvrdili da na pecaljku niko nije ulovio ovoliki primerak u zadnjih 50 a možda i više godina. Dešavalo se da ribari mrežom uhvate i neke veće primerke, ali pecaljkom, na sportski način, ne znam da li je to ikome pošlo za rukom – s pravom se pohvalio Predrag.

Inače, on se godinama takmiči u ribolovu i osvojio je prvo mesto na “Zlatnoj bućki” u Kanjiži 2015. godine, a ekipno je postigao najveći uspeh na takmičenju u Zvorniku gde je sa prijateljima iz USR “Šaran” osvojio takođe prvo mesto u lovu soma bućkom.

Izvor: Blic
Foto: U.S.R. Šaran Petrovaradin 1953/Facebook