Početna Gradske teme Vreme je za urbanu transformaciju Novog Sada

Vreme je za urbanu transformaciju Novog Sada

0

Picture-0161

Predsednik Građanskog pokreta “Svi zajedno” Igor Ujhazi, boravio je od 16. do 19. septembra u španskom gradu Bilbau gde je prisustvovao konferenciji “BUILD” u organizaciji Nemačkog Maršalovog fonda. Konferenciji je prisustvovalo više od 100 gradskih funkcionera, građanskih lidera i biznismena iz Sjedinjenih Američkih Država, i iz 13 država Evrope, koji su na ovom skupu razgovarali o izbegličkoj krizi koja je pogodila Evropu, strategijama uspešnih urbanih transformacija lokalnih zajednica, i dogovorili buduću saradnju.

Zaključak razgovora na temu izbegličke krize je da je svetu potreban jedinstveni globalni stav kako bi se razrešio konflikt na Bliskom Istoku, efektnija distribucija pomoći izbeglicama u Turskoj, Jordanu i Libanu, ali i humano zbrinjavanje izbeglica koje su već u Evropi.

Zahvalni smo našim sagovornicima iz inostranstva koji su prepoznali dosadašnje napore države Srbije na putu humanosti, zaštite dostojanstva i ljudskih prava izbeglica i migranata, koji su, između ostalog, pohvalili Novosađane zbog odgovornosti i brige za ugrožene pokazane u humanitarnoj akciji ‘Svi smo ljudi – budi čovek’ koju je predvodio naš Pokret“, rekao je Ujhazi.

On je naglasio i da su velike američke kompanije iz kalifornijske “Silikonske doline” raspoložene su da podrže IT “startape” iz Novog Sada, i pomognu plasman digitalnih proizvoda u Severnoj Americi, ali i za “autsorsing”, odnosno delegiranje poslova američkih kompanija, IT stručnjacima u Novom Sadu koji bi svoj posao mogli da rade od kuće.

Autor i foto: NsHronika.rs