Početna Gradske teme Za sada bez uređenja parkinga ispod Mosta slobode

Za sada bez uređenja parkinga ispod Mosta slobode

0

JKP “Parking servis” će za sada odustati od radova vrednih 50 miliona dinara na uređenju parkinga ispod Mosta slobode.

Kako se vidi iz predložene izmene programa investicija, odlučeno je da se sve odloži dok se ne pripremi projekat za sve površine oko Mosta slobode.

“Parking servis” je trebalo da finansira uređenje dela parkinga ispod Mosta slobode kod Bulevara oslobođenja, što nazivaju severni deo, u vrednosti od 50 miliona dinara, ali kako se planira da se u narednom periodu uredi i ostatak prostora za parkiranje ispod mosta, što nazivaju južni deo, sve je odloženo.

U obrazloženju za ovaj potez se navodi da bi se spajanjem projekata za sve površine namenjene za parkiranje ispod Mosta slobode smanjili troškovi uređenja, kao i vreme potrebno za izvođenje radova.

Planiranih 50 miliona dinara će se vratiti u budžet grada.

U programu i dalje stoji izdvajanje 980.000 dinara za troškove projektovanja saobraćajnih površina u južnom delu ispod Mosta slobode.

Kako će za ovaj projekat biti potreban tender, kao i vreme za izradu, a potom i spajanje sve dokumentacije za sve parking prostore ispod mosta, što je ukupno nekoliko meseci, za očekivati je da radovi uslede naredne godine.

Dodajmo i da se prema ranijim najavama lokalne vlasti očekuje da trenutno neuređene površine ispod Mosta slobode, koje su delimično nasute šljunkom i sličnim materijalom i koje se godinama koriste za parkiranje, budu uređene kao parkinzi koji će imati i punjače za električna vozila.

Ovi parkinzi će u budućnosti, s obzirom na to da se pored Mosta slobode planira i gradnja Memorijalnog centra sa Muzejom Racija 1942, biti deo prostora za parkiranje posetilaca ovog objekta.

Izvor: 021.rs
Foto: Arhiva