Početna Gradske teme Zbog rekonstrukcije vrelovoda menja se režim saobraćaja na Bulevaru kralja Petra I...

Zbog rekonstrukcije vrelovoda menja se režim saobraćaja na Bulevaru kralja Petra I i Ulice Kraljevića Marka

0

Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ danas započinje radove na rekonstrukciji vrelovodne mreže i priključaka u bloku Bulevara kralja Petra I i Ulice Kraljevića Marka.

Privremeno će biti izmenjen režim saobraćaja u zoni radova. Radovi na rekonstrukciji će se obavljati fazno. U toku prve faze radova za saobraćaj se zatvara saobraćajna traka uz neparnu stranu Bulevara kralja Petra I, u delu od Bulevara oslobođenja do Ulice braće Jovandić i saobraćaj će se odvijati u drugoj saobraćajnoj traci dvosmerno, uz ograničenje brzine na 30 km/h. Takođe, ukida se krajnja desna saobraćajna traka na Bulevaru oslobođenja u delu ispred raskrsnice sa Bulevarom kralja Petra I i zabranjuju se desna skretanja na Bulevar kralja Petra I iz smera Ulice Pavla Papa. Na Bulevaru kralja Petra I iz smera Ulice Save Kovačevića ka Bulevaru oslobođenja dozvoljen je smer pravo i skretanje desno, dok je iz smera Bulevara oslobođenja ka Ulici braće Jovandić dozvoljen smer pravo i skretanje desno.

Tokom izvođenja radova ispred kućnog broja 10 na Bulevaru kralja Petra I ukida se nekoliko parking mesta i biciklistička staza, a povremeno će se zauzimati i krajnja desna saobraćajna traka zbog potrebe pristupa građevinske mehanizacije.

Planirani rok za završetak prve faze radova je 20. septembar 2021. godine.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay