Početna Gradske teme “Zelenilo” nastavlja sa sadnjom u parkovima i na keju

“Zelenilo” nastavlja sa sadnjom u parkovima i na keju

0

Sadnjom pet kuglastih jasenova na Beogradskom keju, JKP “Gradsko zelenilo” nastavilo je akciju sadnje već odraslog drveća u parkovima i drvoredima.

Uz pomoć specijalnog kamiona vadilice radnici “Zelenila” presađuju odraslo drveće odnegovano u starom rasadniku na Futoškom putu.

Tokom februara, u Železničkom parku je presađeno 55 velikih sadnica, a do kraja sezone planirane su sadnje na više lokacija, biće presađeno ukupno 100 odraslih stabala.

Pored sadnje drveća, na više lokacija u gradu okopano je i ašovljeno šiblje. Šiblje je okopavano u Sremskoj ulici, u bloku uokvirenom ulicama Balzakovom, Banović Strahinje i Narodnog fronta.

Okopano je i oplevljeno dvogodišnje cveće u centru grada oko Banovine i na okretnici Štranda.

Lišće je sakupljeno u Dunavskom i Futoškom parku, u blokovima između Bulevara Vojvode Stepe i ulica Slobodana Jovanovića, Raše Radujkova, Stojana Novakovića i Milana Ješića Ibre, odnosno u kvartu između Balzakove, Narodnog fronta i Cara Lazara. Zimski tretman dobile su ruže, cvetne gredice i šiblje u Starom gradu i na Limanu. Cisterna “Gradskog zelenila” bila je u Železničkom parku gde su zalivana novoposađena stabla.

Izvor: 021.rs
Foto: JKP “Gradsko zelenilo”