Početna Kultura “Kratka istorija Argentinaca” u Novom Sadu

“Kratka istorija Argentinaca” u Novom Sadu

0

tango-190026_1920

Zemlja tanga, srebra, otadžbina fudbalske legende Dijega Maradone i književnika Horhe Luisa Bohesa, Argentina je predstavila deo svoje kulture Novosađanima. U prisustvu ambasadora Rikarda Fernandesa gostima se ukazala prilika da se oprobaju u igranju tanga, ali i da probaju tradicionalni argentinski napitak, čaj mate.

Povodom 200 godina od nezavisnosti Argentine, pred novosadskom publikom prezentovana je knjiga Feliksa Lune “Kratka istorija Argentinaca”.

To je za nas izuzetno veliki praznik i mi se trudimo da ove godine predstavimo našu zemlju na najbolji mogući način . Jedan od načina jeste upravo ova knjiga, koja je jedna od najpoznatijih istorija Argentine – kaže Rikardo F. Fernandes, ambasador Argentine u Srbiji.

Pre desetak godina, strastveni planinar i hirurg u penziji Milan Berberina uputio se na planinarenje po Andima.

Argentina je jedna fascinantna zemlja, vi imate tu i obalu na atlantskom okeanu, imate jug Patagoniju, Ande, zemlja je fantastična. Ono što je najlepše su ljudi. Ljudi su gostoljubivi, srdačni i veseli – ističe Milan Breberina, hirurg, prevodilac “Kratke istorije Argentinaca”.

Ambasador je rekao da se svaki Argentinac u Srbiji oseća kao kod kuće, s obzirom na 90-togodišnje prijateljstvo.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay.com