Početna Kultura Svečana akademija povodom Dana Srpskog narodnog pozorišta u četvrtak

Svečana akademija povodom Dana Srpskog narodnog pozorišta u četvrtak

0

Svečana akademija povodom Dana Srpskog narodnog pozorišta održaće se u četvrtak, 28. marta, na sceni Jovan Đorđević, s početkom u 19 časova.

Dan srpskog narodnog pozorišta je poseban zbog toga što se tada obeležava godišnjica osnivanja najstarijeg profesionalnog pozorišta u Srba. Tim povodom, prisutni će imati priliku da uživaju u segmentima iz baletskih, operskih i dramskih dela, koje čine repertoar Srpskog narodnog pozorišta. Ulaz je slobodan, uz obavezno preuzimanje ulaznice na biletarnici.

Sto šezdeset treća godina biće proslavljena na poseban način, uz dodelu priznanja najzaslužnijima u tekućoj godini za uspehe u radu, te bogat program i učešće umetnika sve tri umetničke jedinice – Baleta, Opere i Drame.

Rukovodstvo Srpskog narodnog pozorišta, sa v. d. upravnikom dr Zoranom Đerićem na čelu, donelo je odluku o obeležavanju ovog svojevrsnog prazničnog dana sa svojom publikom, prijateljima, kolegama umetnicima, ličnostima iz javnog, kulturnog i privrednog života Novog Sada, Pokrajine i Republike.

Izvor: rtv.rs
Foto: Arhiva