Početna Danas u gradu Godišnjica tragedije u “Kontrastu”

Godišnjica tragedije u “Kontrastu”

0

kontrast

U požaru koji je pre četiri godine izbio u diskoteci “Kontrast” u Novom Sadu život je izgubilo šest osoba. Nastradali su: Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28), koji je državljanin Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Novom Sadu, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

Zbog tragedije četiri lica osuđena su na ukupno 29 godina zatvora.

Prošle godine Apelacioni sud u Novom Sadu smanjio je kaznu vlasniku “Kontrasta” Alojzu Ganiću sa pet na četiri godine zatvora zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti. Zakupcima lokala Slaviši Stanišiću i Dejanu Ratkoviću, te električaru Miroslavu Papugi, potvrđena je zatvorska kazna u trajanju od devet, odnosno sedam godina zatvora.

Takođe, načelnica novosadske turističke inspekcije, Radoslava Rončević je presudom Osnovnog suda oslobođena optužbi za zloupotrebu službenog položaja.

Skupština Srbije usvojila je lane Zakon o oružju i municiji kao i izmene Zakona o zaštiti od požara poznatog kao “Tamarin zakon”.

Izvor: RTV
Foto: 021.rs