Početna Danas u gradu “I ja se borim”: Podržite mališane obolele od kancera

“I ja se borim”: Podržite mališane obolele od kancera

0

NURDOR-fb-cover-1

U ponedeljak, 15. februara 2016. godine, obeležava se Svetski dan dece obolele od raka. Tim povodom, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR organizuje dobrotvorni događaj u 12 časova na Trgu Slobode.

Specijalno iznenađenje biće muzička podrška, perkusionisti Baterija Sambansa, koji će dati svoj autentični doprinos događaju.

U 13 časova, ka nebu će biti puštene stotine balona podrške, čime će simbolično biti poslata poruka podrške svim mališanima koji se leče od raka u Srbiji.

Tokom događaja, posetioci će imati priliku da kupovinom balona ili promotivnih artikala daju svoj doprinos izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Ovom prilikom biće postavljeni i posebni foto ramovi sa velikim zelenim rukavicama u kojima će posetioci moći da se slikaju i podele fografije na svojim društvenim mrežama.

Osim u Novom Sadu, tog dana, simbolično će baloni biti pušteni u preko 20 gradova: Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Smederevu, Čačku, Ivanjici, Subotici, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi, Smederevskoj Palanci, Leskovcu, Bačkoj Palanci, Požarevcu, Valjevu, Novom Pazaru, Vranju, Aleksincu, Pirotu i na Ubu.

Humanitarni skup je deo kampanje “I ja se borim” koja za cilj ima podizanje svesti javnosti o malignim bolestima kod dece: kako prepoznati na vreme, kako se boriti i kako i na koji način svako od nas može učestvovati u stvaranju široke mreže solidarnosti u cilju pomoći i podrške obolelim mališanima i njihovim porodicama.

Humanitarni skup je deo kampanje ”I ja se borim“ koja za cilj ima podizanje svesti javnosti o malignim bolestima kod dece: Kako prepoznati na vreme, kako se boriti i kako i na koji način svako od nas može učestvovati u stvaranju široke mreže solidarnosti u cilju pomoći i podrške obolelim mališanima i njihovim porodicama.

Izvor: Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR
Foto: NURDOR Srbija / Facebook