Početna Aktuelno Digital Fashion Week predstavljen u Muzeju grada Beograda

Digital Fashion Week predstavljen u Muzeju grada Beograda

0

U prijatnom ambijentu izložbe “Paja Jovanović: jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetnička dela” koju su zajedno pripremili Muzej grada Beograda i Color Media Communications, sinoć je zvanično predstavljen projekat Digital Fashion Week/Serbia koji će udruženim snagama pripremati i kasnije emitovati na svojim kanalima Serbia Fashion Week i Color Media Communications poslednje nedelje u novembru, od 20.11. do 27.11.2020.

Na svečanom otvaranju prisutne su pozdravili: Svetlana Horvat, direktorka Serbia Fashion Week i Robert Čoban, direktor Color Press Grupe. Nakon njihovih izlaganja, gosti su imali priliku da prisustvuju i potpisivanju ugovora kojim je saradnja ozvaničena.

Prilikom obraćanja Svetlana Horvat je izjavila:

– Kao u svim ostalim sferama, pandemija je izmenila i dosadašnji način na koji je funkcionisala modna industrija. Nova realnost u kojoj živimo, nesumljivo je uticala i na ovu oblast. Srbija je među prvim zamljama koje su prepoznale značaj i nužnost digitalnog predstavljanja novih kolekcija, pa su Serbia Fashion Week i Color Media Communication potpisali ugovor o pokretanju novog brenda – Digital Fashion Week/Serbia, prve digitalne modne manifestacije ovog tipa u regionu.

– Kao regionalni lider kada je reč o modnim manifestacijama, Serbia Fashion Week je potpisao ugovor o strateškom partnerstvu sa International Digital Fashion Week-om (IDFW) i postali smo ekskluzivni zastupnici za sve zemlje SEE: Srbija (sa teritorijom Kosova i Metohije), Bosna i Hercegovina, Bugarska, Albanija, Hrvatska, Slovenija, Grčka, Severna Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Turska, Moldavija i Mađarska).

IDFW je je jedini digitalni globalni fashion week, formiran u USA, kao odgovor modne industrije na pandemiju kovid-19, 5. septembra 2020. godine je lansiran prvi “International Digital Fashion Week”. Globalna pokrivenost IDFW se meri stotinama miliona gledalaca, a svetski mediji su nazvali lansiranje IDFW “epskim događajem” koje obeležava “početak nove ere” modne industrije!”

Robert Čoban je nastavio u istom maniru i rekao:

– Duga je saradnja između Serbia Fashion Week-a i Color Media Communications i nije samo pandemija razlog za pokretanje Digital Fashion Week-a. Naše iskustvo posle 14 održanih online konferencija najrazličitijih, od novih do tradicionalnog Digitala koji smo godinama održavali u Metropolu, sve su imale odlične rezultate i možda nas je pandemija samo ubrzala u nekim stvarima koje je trebalo uraditi godinama ranije ali prosto nije bilo takvo okruženje. Ovaj projekat je nastavak te priče, ovo neće biti samo predstavljanje dizajnera kroz petominutne video formate već imamo i panele o modi, razgovaraćemo sa ljudima iz modne i tekstilne industrije, pitati kako preživljavaju pandemija, koja je poruka za vlast, kako mediji mogu da im pomognu. Pored toga, imaćemo poznate ličnosti koje će govoriti o svom stilu. Trudićemo se da napravimo u tom večernjem live stream-u zanimljiv program, kao da gledate televizijski program namenjem ciljnoj grupi koja prati modnu scenu. Već na proleće posle Srbije, planiramo da pokrijemo na ovaj način. Naše iskustvo u online konferencijama sa jedne strane, Svetlana sa njenim iskustvom u modnom svetu s druge strane i ta sinergija znanja i iskustva mora dati dobre rezultate.

Među zvanicama su se našli modni kreatori: Verica Rakočević, Bata Spasojević, Suzana Perić, Nemanja Pantelić, Milica Tričković, Ivana Nikolić Stanković, Nataša Petkovski Adžić, Stefan Đoković i mnogi drugi koji će ujedno predstaviti svoje kolekcije online u novembru, a pored njih događaj su posetili Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, Jadranka Jovanović, operska pevačica, Jelena Gajšek, modna novinarka, Duška Jovanić, novinarka, Milivoje Čolić, novinar i voditelj, brojni influenseri i predstavnici medija.

Nakon izlaganja, gosti su imali prilike da pogledaju izložbu i uživaju u modernom prostoru Muzeja grada Beograda.

Sve dalje informacije o Digital Fashion Week/Serbia možete pratiti na zvaničnom sajtu i društvenim mrežama. A sam događaj će biti dostupan na YouTube kanalima Digital Fashion Week/Serbia i Color Media Communications.