Početna Sport Boks turnir “Za nevidljive heroje”

Boks turnir “Za nevidljive heroje”

0

Bokserski klub “Patriote” iz Novog Sada biće domaćini dvodnevnog seniorskog međunarodnog turnira posvećenog našim palim borcima u poslednjim ratovima na prostorima bivše Jugoslavije. Osim toga turnir je zamišljen kao promocija grada Novog Sada kao evropske prestonice mladih i sporta.

Na turnir su se već prijavili bokseri iz šest evropskih zemalja među kojima su iz svetske velesile u boksu Rusije, zatim Irske, Grčke, Kipra, Slovenije i Crne Gore.

– Verujem da će Novosađani uživati u kvalitetnim seniorskim mečevima. Odziv je za prvi turnir fantastičan. Biće to prilika da se u najboljem svetlu predstave i naši domaći takmičari. Na turniru će učestvovati naš reprezentativac u kategoriji boksera do 57 kilograma član subotičkog Spartaka Veljko Gligorić kao i naš superteškaš Milan Opačić koji je pravi fajter u ringu i sigurno će njegovi mečevi biti prava poslastica za publiku što nam je i cilj. Verujem da će i ostali naši bokseri dati svoj maksimum i da ćemo napraviti pravi bokserski spektakl koji će biti i najlepši uvod za naš domaći ekipni šampionat koji će startovati već sledećeg vikenda nakon našeg turnira. Želja nam je da ovaj turnir bude tradicionalni i da iz godine raste po kvalitetu i broju učesnika – kaže predsednik tehničkog organizatora turnira BK “Patriote” Miodrag Smiljanić.

Organizaciju turnira svesrdno su pomogli gradski i pokrajinski sekretarijati za sport i omladinu, Vojvođanski bokserski savez i prijatelji kluba. Prihod od ulaznica biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Turnir će biti održan 5. i 6. oktobra u Sportskom i poslovnom centru Vojvodine sa početkom u 18 časova.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay