Početna Sport Čestitka gradonačelnika novosadskim stonoteniserima

Čestitka gradonačelnika novosadskim stonoteniserima

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je novosadskim stonoteniserima na uspehu koji su ostvarili na Evropskom stonoteniskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Švedskoj gde je Borislava Perić Ranković, po šesti put osvojila titulu u pojedinačnoj konkurenciji. Ona je u finalu, posle velike borbe pobedila Nadu Matić, dok su Ana Prvulović i Mitar Palikuća osvojili srebrna odličja.

“Naša Borislava Perić Ranković još jednom je dokazala svoju veličinu! Odbranivši titulu šampiona Evrope pokazala je svima nama da granice za nju ne postoje. Njana snaga, volja i sportsko umeće koje je pokazala na Evropskom šampionatu u Helsingborgu doveli su je do najsjajnijeg odličja. Takođe, želim da čestitam i Nadi Matić koja se u finalu hrabro borila sa Borislavom, kao i Mitru Palikući i Ani Prvulović koji su na istom takmičenju osvojili srebrne medalje. Ponosni smo na vas, nastavite da nas usrećujete ovakvim rezultatima, a Grad Novi Sad će uvek biti vaša snažna podrška”, izjavio je Miloš Vučević.

Borislava Perić Ranković se u finalu u Helsingborgu sastala sa svojom saigračicom iz kluba “Spin”, a do trijumfa u klasi 4 i 5 došla je rezultatom 3:2, nakon brojnih preokreta (11:8, 6:11, 10:12, 11:7, 11:9).

Na putu do medalje, pre Nade Matić, Borislava Perić Ranković savladavala je Karlotu Ragacini, Megan Šeklton, Lisu Henting i Ingelu Lundbek, koje je dobila bez izgubljenog seta, te je pravi okršaj usledio u finalu između stonoteniserki koje se veoma dobro poznaju. Sigurna je bila i Matić, koja je na putu do finala dobijala Iremu Oluk, Karolinu Tabib, Ekaterinu Popovu i Sandru Mikolašek.

Ana Prvulović, članica novosadskog kluba “Tvrđava 021”, osvojila je srebrnu medalju u Švedskoj, pošto je na šampionatu ostvarila rezultat od tri pobede i jednog poraza. Jedini poraz Novosađanki nanela je Italijanka Giada Rosi, koja je osvojila zlato.

Šapčanin sa novosadskom adresom, Mitar Palikuća, došao je do srebrne medalje na Evropskom šampionatu, pošto je u finalu klase 5 izgubio od Nemca Valentina Bausa 3:0. On je na putu do finala pobeđivao Danijela Bulena, Barta Brandsa, Ahmeta Jildirima i Tomija Urhaga.

Izvor: NsUživo, 021
Foto: Pixabay