Početna Sport Fudbaleri novosadskog “Proletera” prošli medicinske testove

Fudbaleri novosadskog “Proletera” prošli medicinske testove

0

Fudbaleri novosadskog “Proletera” imali su uspešnu polusezonu u Ling long superligi. Na šestom mestu na tabeli dočekuju nastavak prvenstva, a kako bi što spremniji otišli na bazične pripreme, igrači su prošli testove stručnjaka iz Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

Vrhunski sportisti izloženi su brojnim naporima tokom trenažnog procesa, a potom i na samim utakmicama. Iz tog razloga njihova priprema je od presudne važnosti, a podaci kojima raspolažu članovi stručnog štaba, najviše utiču na nivo opterećenosti igrača.

Testiranja sportista u pauzama između takmičarskih ciklusa, imaju veliku važnost, a saradnja Fudbalskog kluba „Proleter“ i Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta pravi je primer spoja sporta i nauke, kroz oblast koja sve više dobija na značaju.

Testiranja vrhunskih sportista obavljaju se svakih 4 do 6 meseci, u zavisnosti od sporta, a prema mišljenju stručnjaka Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta, u poslednjim godinama čelnici klubova postaju sve više svesni da ovakav način prikupljanja podataka i pripreme materijala za trenere, može dati jasniju sliku spremnosti sportista.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay