Početna Sport Humanitarni košarkaški turnir “Košem za drugara”

Humanitarni košarkaški turnir “Košem za drugara”

0

kosarka

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je otvaranju humanitarnog novogodišnjeg košarkaškog turnira “Košem za drugara”, koji je u organizaciji Košarkaškog kluba “Star” održan u Maloj Sali SPENS- a.

Na turniru, koji je organizovan osmi put, učestvovala su deca iz KK “Star”, plesnog kluba “Vorteks” iz Sremske Kamenice, deca iz Dečjeg sela “Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici i “Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju” u Veterniku, kao i košarkaška reprezentacija Srbije u kolicima.

“Grad Novi Sad godinama unazad podržava ovaj humanitarni turnir koji je postao tradicija u našem gradu. Ovo je prelepa manifestacija koja prikazuje humanu stranu sporta jer u njoj učestvuju deca bez roditelja kojima smo obezbedili novogodišnje paketiće. Takođe, večeras promovišemo i košarku, zdrav način života, druženje i prave vrednosti sporta”, rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Manifestacija je okupila preko 500 mališana, a cilj je bio da se prikupe novogodišnji paketići za decu iz Dečjeg sela “Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici i “Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju” u Veterniku. Turnir su pomogle i mnoge društveno odgovorne kompanije.Takođe, manifestacija “Košem za drugar”“ je organizovana i sa ciljem da se promovišu sport, zdrav način života, humanost, tolerancija i druženje.

Autor: NsHronika