Početna Sport Meč Vojvodine i Radničkog pod prismotrom Fudbalskog saveza Srbije

Meč Vojvodine i Radničkog pod prismotrom Fudbalskog saveza Srbije

0

Utakmica između Vojvodine i Radničkog iz Niša, koja se igra u sredu na “Karađorđu”, biće pod specijalnom prismotrom.

Oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije, Svetislav Đurović, u konsultacijama sa rukovodećim ljudima takmičenja i Zajednice klubova, odlučio je da specijalizovane emisare pošalje na četiri superligaška i pet prvoligaških susreta, prenosi Sport klub.

Četiri kola pre kraja šampionata Vojvodina je obezbedila mesto u Evropi, ali njihov rival u sredu nije obezbedio ni mesto u Superligi naredne sezone.

Nišlije su trenutno na 13. mestu u prvenstvu, sa 43 boda, koliko ima i novosadski Proleter. Oba kluba imaju samo bod više u odnosu na Rad, koji se nalazi u zoni ispadanja, a koji u narednom kolu igra protiv Crvene zvezde.

Trener Vojvodine Nenad Lalatović već je izjavio da im ova utakmica nije rezultatski važna, te da im ništa ne donosi, ali niti im oduzima. Iz tog razloga, Lalatović će na meču protiv Radničkog dati priliku mlađim igračima.

Osim utakmice između Vojvodine i Radničkog, pod posebnom prismotrom naći će se i mečevi: Napredak-Čukarički, OFK Bačka-Novi Pazar i Mladost Lučani-Voždovac.

U Prvoj ligi će pod prismotrom biti na sledećim duelima: Sloa-Dinamo, Dubočica-Radnički (Sremska Mitrovica), Budućnost-Radnički (Pirot), Trajal-Napredak, Zemun-Borac 1926.

Praksa je Fudbalskog saveza Srbije da na osnovu analiza i mogućih pretnji regularnosti, pogotovo u susretima od posebnog interesa samo za jednog od učesnika, delegira specijalne izvestioce. Na njima je zadatak da analizom ponašanja aktera na terenu i oko njega evidentiraju i prijave potencijalne neregularnosti, ili neuobičajena ponašanja. Kako se sezona bliži kraju, tako je i broj utakmica pod prismotrom srazmerno veći.

Izvor: 021, Sport klub
Foto: Pixabay