Početna Sport Novi Sad domaćin Kupa Srbije za slepe i slabovide kuglaše

Novi Sad domaćin Kupa Srbije za slepe i slabovide kuglaše

0

U subotu, 24. februara, u kuglani SPENS-a biće održan Kup Srbije za slepe i slabovide kuglaše. Za naslov najboljeg konkurisaće 12 timova iz naše zemlje. Ovogodišnji kup će imati i posebnu težinu jer će stručnom štabu naše reprezentacije, selektorki Mileni Božić i prvom treneru reprezentacije Rajku Rajaku, poslužiti kao izborno takmičenje za sastav naše selekcije koja će nastupiti na evropskom šampionatu od 11. do 18. maja u Poljskoj.

“Ovo će biti prilika da proverimo formu svih naših takmičara i da formiramo širi spisak naše reprezentacije koja će početi pripreme za predstojeća međunarodna takmičenja, pre svega Prvenstvo Evrope u Poljskoj. Želja nam je da podmladimo reprezentaciju i da već u naredene dve, tri godine igramo zapaženiju ulogu na međunarodnim takmičenjima”, kaže prvi trener naše kuglaške reprezentacije slepih i slabovidih Rajko Rajak.

Novina je da će se ove godine sva domaća takmičenja, uključujući i pripreme naše reprezentacije, odvijati u novosadskom SPENS-u, u jednoj od najmodernijih i najzahtevnijih kluglana ne samo u Srbiji već i u regionu.

Takmičenja u Kupu Srbije počinju u subotu u 10 časova.

Svečano otvaranje je zakazano za 11 časova i 10 minuta.

Izvor: rtv.rs/Ljubenko Zvizdić
Foto: Ilustracija/Pixabay