Početna Sport Počinje međunarodni turnir u badmintonu u Novom Sadu

Počinje međunarodni turnir u badmintonu u Novom Sadu

0

Mladi majstori badmintona, uzrasta od 11 do 17 godina, ukrstiće rekete u sklopu četvorodnevnog evropskog prvenstva “Serbian U17 & Youth International” koji će biti održan do 25. juna u SC “Slana bara” na Klisi u Novom Sadu.

Turnir “Serbian U17 & Youth International Novi Sad 2023” ruši sve rekorde, okuplja više od 400 mladih takmičara i više od 800 učesnika koji u Novi Sad dolaze iz čak 26 država Evrope. Takmičenje je organizovano 11. put zaredom uz podršku Ministarstva sporta, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Novog Sada.

Ljubitelji ovog sporta od danas će imati priliku da gledaju mlade koji će se takmičiti u muškoj i ženskoj pojedinačnoj kategoriji, kao i u konkurenciji muških, ženskih i mešovitih parova. Prvi će na teren izaći igrači uzrasta od 11 do 15 godina, koji će zvanično otvoriti ovogodišnje takmičenje “Serbian YOUTH International”.

Već narednog dana, tereni su rezervisani i za igrače do 17 godina, dok je vikend rezervisan za polufinalne i finalne mečeve kada će se izdvojiti mlade zvezde evropskog badmintona. Nakon završnog takmičarskog dela, u nedelju, 25. juna, uslediće i svečana ceremonija dodele medalja takmičarima koji su ostvarili najbolje rezultate.

Tradicionalni turnir “Serbian U17 & Youth International Novi Sad 2023” spada u TOP 3 turnira ove vrste na evropskom nivou po masovnosti, nivou organizacije, kvalitetu takmičara i ostalim relevantnim parametrima, a nalazi se u zvaničnom kalendaru Evropske badminton konfederacije.

U međunarodnim okvirima turnir će poneti status Grand Prix takmičenja dok je, na nacionalnom nivou, prepoznat kao manifestacija od značaja za Republiku Srbiju, AP Vojvodinu, Grad Novi Sad, ali i društvo u celini, jer omladina pokazuje ogromno interesovanje za ovaj sport. Domaći mladi badminton igrači do sada su osvojili više stotina medalja na međunarodnim takmičenjima, pokazavši da Srbija nudi samo najbolje i u ovom olimpijskom sportu koji je u prethodnoj godini napredovao u drugu kategoriju nacionalnih sportova.

Organizatori badminton turnira u Novom Sadu su Badminton savez Srbije, Badminton savez Vojvodine i Badminton klub “Novi Sad”, a “Serbian U17 & Youth International” podržali su i: “Victor”, “Algotech”, “Beoexpo System”, “Tin Šped”, “Coca Cola HBC Srbija”, “Bambi”, “Lenovo”, Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Novog Sada.

Izvor: rtv.rs
Foto: BSS