Početna Sport “Vojvodina” pobedila “Javor” posle preokreta u nadoknadi vremena

“Vojvodina” pobedila “Javor” posle preokreta u nadoknadi vremena

0

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom “Karađorđu” ekipu Javora rezultatom 2:1 u osmom kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Strelci za Vošu bili su Milosavljević i Kajević iz penala u nadoknadi vremena.

Uoči početka utakmice, igrači i stručni štab Vojvodine izašli su na teren u majicama sa natpisom “Budi jak Bolingi”, čime su opet pružili podršku svom saigraču, koji se i dalje nalazi na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Početak utakmice kasnio je 15 minuta zbog vremenskih neprilika, a po teškom terenu, u uvodnim minutima bolje se snašao gostujući tim. Odmah na početku, Bosić je maestralno proigrao Gojkovića kojem je Carević skratio ugao i odbranio u situaciji jedan na jedan. Potom je Bosić gađao i sa distance, Carević je bio opet na mestu.

Voša je prvi put ozbiljnije pripretila posle 20 minuta igre, kada je Ivanović centrirao sa levog boka, a Zukić sa sedam metara gađao glavom, ali je Manojlović dobro intervenisao.

Javor je na isteku pola časa igre došao do vođstva. Gojković je poslao dubinski pas, Tanko je bio brži i spretniji od Bukinca i potom je gađao pored Carevića u prvi ugao za 0:1.

Ranko Popović je odmah na poluvremenu odlučio da napravi dve promene, Kembel i Vukić su zamenili Zukića i Ivanovića, te je Voša krenula u ofanzivu. Opasan udarac na isteku sata igre imao je Radulović, čiji je udarac zaustavio golman Manojlović. U nastavku akcije Bukinac je pao u šesnaestercu, usledila je reakcija iz VAR sobe, ali je utvrđeno da su dvojica igrača Voše bila u ofsajdu, pa se provera najstrože kazne nije ni razmatrala.

Domaći su nastavili da pritiskaju, ali je po izrazito teškom terenu bilo gotovo nemoguće za igru, što je posle vođstva više odgovaralo Javoru. U finišu su šansu dobili Kajević i Vukanović, koji je upravo imao dobru priliku u 81. minutu, kada je njegov udarac izblokirala je odbrana Javora.

U samom finišu utakmice Radulović je bio najbliži golu, posle centaršuta sa levog krila sa pet metara je gađao pod prečku, ali je Manojlović opet intervenisao.

U nadoknadi vremena Voša je uspela da dođe do gola. Radulović je izveo korner, a Milosavljević bio najviši u skoku za 1:1!

Tu nije bio kraj, jer je u sedmom minutu nadoknade Milosavljević oboren u šesnaestercu, a sudija pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Asmir Kajević i pogodio za 2:1 i veliki preokret i tri boda!

Do kraja nije bilo promene rezultata, Voša je na kraju uspela da dođe do pobede, a u narednom kolu u četvrtak od 18.30 gostuje Voždovcu.

Izvor: rtv.rs, tanjug.rs
Foto: FK Vojvodina