Početna Travel Club Novi Sad ove godine obara rekord posećenosti

Novi Sad ove godine obara rekord posećenosti

0

U odnosu na rekordnu 2019. godinu, prema poslednje obrađenim podacima za jun i jul, u Novom Sadu je ostvaren veći broj noćenja domaćih turista, kažu iz Turističke organizacije Novog Sada.

TONS otkriva da je u junu ostvareno preko 4000 više noćenja domaćih turista, nego u istom mesecu 2019. godine, a za jul ostvareno je 3500 više noćenja.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije na teritoriji Novog Sada u prvih sedam meseci ove godine ukupno je boravilo 67.074 ljudi koji su ostvarili 177.553 noćenja. A u julu zabeleženo je 54.842 noćenja domaćih i stranih turista zajedno, što je za 1,618 noćenja više.

TONS je ove godine promovisao Grad Novi Sad kao destinaciju poslovnog turizma na sajam kongresne industrije “CONVENTA” koji se održava u Sloveniji. Predstavljena je ponuda Novog Sada i pružaoce usluga na destinaciji, koji mogu na adekvatan način odgovoriti na iskazana interesovanja. Kao značajan faktor turističke ponude Novog Sada i okoline, predstavljena je Fruška gora, s obzirom na zapaženo interesovanje za mesta za tim bilding aktivnosti u prirodi, organizaciju privatnih podsticajnih putovanja, gastro i vinske ture.

Interesovanje za Novi Sadu su između ostalih pokazale agencije iz Italije, Francuske, Poljske, Portugala, Rumunije, Nemačke, Turske, Engleske.

TONS će učestvovati na Sajmu turizma u Nišu koji se održava se održava od 6. do 8. septembra i Međunarodnom Sajmu “Lorist” u Novom Sadu, od 18. do 24. septembra.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Unsplash