Početna Crna hronika Uhapšen zbog sumnje da je pucao na vođu Vošinih navijača

Uhapšen zbog sumnje da je pucao na vođu Vošinih navijača

0

hapsennje

Novosadska policija uhapsila je Stevana A. (33) iz Sremskih Karlovaca zbog sumnje da je početkom septembra u sačekuši na Grbavici teško ranio u ruku i obe noge jednog od vođa navijača FK Vojvodina Dragana Jovanovića Gidru (26).

Stevan A. je zadržan po odobrenju javnog tužioca kome će biti doveden na saslušanje. Osumnjičeni se prekjuče sam predao u Tužilaštvu, u prisustvu svog branioca.

Podsetimo, napadači su 7. septembra u Ulici Miše Dimitrijevića na Grbavici, najverovatnije iz kalašnjikova, pucali na Jovanovića dok je izlazio iz svog automobila “reno megan”. Tom prilikom Jovanović je zadobio više povreda u predelu ramena, ruke i nogu. Policija još traga za drugim učesnikom pucnjave.

Inače, Jovanović je ove godine već jednom ranjavan. Naime, to se dogodilo krajem juna kada je u bašti kafića na Štrandu upucan u nogu. Prvobitna informacija je bila da je ranjen u sukobu sa drugim navijačima, da bi se naknadno ispostavilo da je pio sa još nekim mladićima i najverovatnije sam sebe ranio. Naime, ispaljen je jedan hitac iz pištolja, a putanja metka i rana na butini ukazuju na ovu pretpostavku. O ovom incidentu možete pročitati OVDE.

Dodajmo još da je Jovanović od ranije poznat policiji po nizu krivičnih dela, a važi za jednog od vođa navijačke grupe “G3” Fudbalskog kluba “Vojvodina”.

On je proteklih godina dobio veći broj krivičnih prijava, između ostalog na Sajmištu 2008. hicem iz pištolja ranio je u nogu radnika obezbeđenja diskoteke “Akvarijus”, 2009. godine je pucao u noge Futožaninu Petru Jovičiću, u klasičnoj sačekuši ispred njegove kuće, a iste godine je u autobusu punom putnika na liniji broj 7 ranio jednu osobu. Takođe je privođen zbog ranjavanja Dragana Kaćanskog u kafani “Bircuz” u Ulici Laze Telečkog.

Policija je protiv njega podnela 36 prijava, od čega zbog narkotika, seksualnih delikata, oružja, napada na policajce, krađa, izazivanja opšte opasnosti, nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama, nanošenja teških telesnih povreda, iznude, prikrivanja, ugrožavanja sigurnosti i držanja u zatočeništvu. Jovanović je do sada osuđivan pet puta i to dva puta na kaznu zatvora, dva puta uslovno, dok je jednom presudom dobio novčanu kaznu i godinu dana zabrane prisustvovanja utakmicama. Na osnovu kršenja javnog reda i mira kažnjen je takođe pet puta.

Autor: 021.rs