Početna Crna hronika Uhapšeni napadači na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu

Uhapšeni napadači na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu

0

Novosadska policija rasvetlila je napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti, koji su u noći između subote i nedelje pretučeni u Futoškoj ulici.

Identifikovani su svi napadači i četiri mladića su uhapšena, navodi ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Pronađena je i odeća koju su napadači nosili što je, poručuje Stefanović, bitno za nastavak istrage.

Uhapšeni su V. R. (22), D. R. (23), M. Z. (19) i J. P. (24), koji se sumnjiče za nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda devetnaestogodišnjaku iz Prizrena. Lakše povrede u napadu zadobio je 23-ogodišnji mladić iz Novog Sada, albanske nacionalnosti.

“Iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da ovaj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija će ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine”, kaže Stefanović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i Predsednik Srbije Aleksandrar Vučić, osudili su napad. Šta je pretučeni mladić, koji je zbrinut u Kliničkom centru Vojvodine, rekao saznajte OVDE.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay