Početna Gradske teme Gradonačelnik Milan Đurić sugrađanima uputio novogodišnju čestitku: Svake godine dižemo lestvicu

Gradonačelnik Milan Đurić sugrađanima uputio novogodišnju čestitku: Svake godine dižemo lestvicu

0

“Dragi Novosađani, ono u šta smo verovali, ono što smo planirali, to smo u godini koju ostavljamo iza nas, i ostvarili. Ponosno ispraćamo ovu godinu s obzirom na to da su iza nas ogromni rezultati. Zaista mirno možemo da uđemo u novu, 2023. godinu, imajući u vidu da su temelji našeg rada, naše politike, koji su postavljeni u ovoj godini, još čvršći i snažniji”, saopštio je gradonačelnik Novog Sada u svojoj novogodišnjoj čestici sugrađanima.

Đurić je ocenio da zbog toga nova ostvarenja biti dostižnija.

“Svake godine sve više dižemo lestvicu, više u odnosu na najrazvijenije gradove Evrope”, navodi gradonačelnik Novog Sada.

“Naš san je bio jedan most. Dizali smo lestvicu. Naredne godine Novi Sad će biti gradilište tri mosta koja spajaju bačku i sremsku stranu. I to baš kao iz snova – jedan gradski u produžetku bulevara Evrope, jedan tranzitni u okviru Fruškogorskog koridora i jedan samo za pešake i bicikliste koji će nas spojiti sa Petrovaradinskom tvrđavom, istorijskim bedemom našeg grada. Kulturno istorijsko nasleđe Novosađana čuvamo i zato radimo celokupnu obnovu našeg Almaškog kraja”, objašnjava gradonačelnik.

Kako je rekao, veliki broj ulica Novog Sada u godini iza nas dobile su novi izgled, potpuno su rekonstruisane i učinjene bezbednim.

On je najavio da će Novosađani uskoro dobiti novi Dom zdravlja na Vidovdanskom naselju, a da se sprema rekonstrukcija jednog od najvećih domova na Novom naselju.

Prema njegovim rečima, roditelji mališana i u narednoj godini neće morati da izdvoje ni dinara za boravak u Predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo”.

“Baš kao i u ovoj, 2022. godini, i u narednoj nastavljamo da subvencionišemo boravak dece u privatnim vrtićima i to za čak 3700 dece. Jer deca su naša budućnost. I neće ni naredne godine naši prvaci kupovati knjige. Grad će obezbediti ponovo sredstva iz budžeta”, obećava Đurić.

Gradonačelnik Novog sada je saopštio da je za poslednjih deset godina u Novom Sadu 37.000 zaposlenih više.

Kako je opisao, prostore starih zatvorenih fabrika pretvaraju se u najmodernije kvartove Grada, a šire se i nove industrijske zone u kojima se i dalje traži kvadrat više.

“Dragi moji Novosađani, uđimo, kao što sam rekao, ponosni u Novu godinu. Vašim porodicama i Vama želim da na krilima Grada koji je još nekoliko dana prestonica kulture, uplovimo u nove uspehe, zdravi, srećni, nasmejani i puni vere u naše snove, jer mi naše snove ostvarujemo. Živeli!”, zaključio je gradonačelnik Milan Đurić svoju čestitku građanima Novog Sada.

Izvor: RTV.rs
Foto: NoviSad.rs