Početna Gradske teme Za romsku decu 730 paketića

Za romsku decu 730 paketića

0

U duhu proteklih i predstojećih praznika, čelnici Grada i ove godine obradovali su romsku decu iz Novog Sada i prigradskih naselja, te za njih obezbedili 730 paketića.

“Izbori su na svima nama, a romski mališani koji danas dobijaju paketić, poklon Grada Novog Sada, imaju priliku da budu srećni i uspešni u životu”, istakla je poslanica u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine Jelena Jovanović. “U ime mališana, ali i romske zajednice, zahvaljujem Gradu Novom Sadu i gradonačelniku Đuriću što je i ove godine mislio i radio za sve naše sugrađane, a posebno što najmlađim Romima u našem gradu praznične dane čini dodatno radosnim.”

Podeli su prisustvovali direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović, predsednica MZ “Kovilj” Sanja Samočeta sa saradnicima, kao i članica Saveta MZ “Kać” Daliborka Đokić.

Usrećeni i mališani sa Slane bare

Povodom katoličkog Božića, romska deca sa Slane bare dobila su na poklon paketić u Kulturnoj stanici “Barka”. Organizator je bio član MZ Milan Beljić, a akciju je propratila i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay