Početna Gradske teme Humani policajci obezbedili samohranoj majci ogrev za zimu

Humani policajci obezbedili samohranoj majci ogrev za zimu

0

Policajci iz policijske ispostave Futog obezbedili su za samohranu majku Draganu Vojnović ogrev za predstojeću zimu. Ovi humani policajci su za Draganu i njene tri ćerke nabavili sedam kubika drva, a uskoro će ih i iseći i iscepati.

Dragana i njene tri ćerke od 18, 15, i 12 godina, žive s njenom majkom Smiljom, čija je penzija jedini izvor prihoda, ali nedovoljan za život.

– Brinula sam kao ćemo dočekati zimu bez ogreva, nisam mogla da spavam od brige – kaže Dragana i dodaje da je dan ranije dobila privremeni posao u staračkom domu.

Zahvaljujući se policajcima što su je oslobodili brige kako će dočekati zimu, kaže da se iznenadila kada su je pre nekoliko dana pozvali iz policije i rekli da će dobiti drva.

Komandir policijske ispostave u Futogu Dario Anušić kaže da su drva koja će ove zime grejati tu porodicu sakupljena sređivanjem prostora oko stanice. On ističe da su ideju dobili kada su videli da su sakupili veću količinu drva i odlučili da ih nekome poklone. Narednih dana će se organizovati da bi isekli i iscepali drva te i na taj način pomogli. Po Anušićevim rečima, saznavši da je Dragana samohrana majka bez posla policajci su odlučili da njoj poklone drva i da na taj način makar malo pomognu nekom od sugrađana.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay