Početna Gradske teme Od utorka nova autobuska linija do Čortanovaca, GSP prati koliko je opravdano...

Od utorka nova autobuska linija do Čortanovaca, GSP prati koliko je opravdano njeno uvođenje

0

Gradsko saobraćajno preduzeće od utorka, 1. oktobra uvešće autobusku liniju između Novog Sada i Čortanovaca, čime bi višemesečni problemi stanovnika ovog mesta, koji su nastali obustavljanjem železničkog saobraćaja, trebalo da budu rešeni.

Kako smo ranije pisali, obustavljanje železničkog saobraćaja između Novog Sada i Beograda izazvalo je nezadovoljstvo građana. Taman kad je železnički saobraćaj na ovoj relaciji “živnuo”, što zbog relativno brzog putovanja između dva grada, što zbog jeftinijih karata, odlučeno je da se prevoz obustavi. Razlozi – radovi na pruzi kod Stare Pazove i izgradnja vijadukta i tunela kod Čortanovaca.

Nakon toga, žitelji na tromeđi Sremskih Karlovaca, Inđije i Iriga ostali su odsečeni od najvećeg vojvođanskog grada. Odmah su se požalili meštani Čortanovaca i Banstola da je dolazak do Novog Sada, osim ako nemaju automobil, praktično nemoguć. Zbog toga su veoma brzo i uputili peticiju GSP-u u kojoj traže liniju do Banstola, a iz vrha pokrajinske vlasti stigla je i “naredba” da to pitanje moraju da reše Novi Sad i Inđija.

Kako je prethodno rečeno, posao na obnavljanju pruge, te izgradnja vijadukta i tunela, “jedan od najkomplikovanijih projekata u ovom delu Evrope”. Zbog svega toga, iz vlasti poručuju da građani ne bi trebalo da očekuju da će vozovi između Novog Sada i Beograda prolaziti pre 2021. ili čak 2022. godine.

Rapored vožnje nove linije do Čortanovaca

Nova međumesna linija 63 voziće na relaciji Novi Sad AS – Čortanovci. Cena pojedinačne karte do Čortanovaca je 200 dinara, a omogućena je i kupovina mesečnih pretplatnih markica, navode u GSP-u.

Trasa linije 63

SMER A

Novi Sad AS – Čortanovci: Autobuska stanica Novi Sad – Bulevar oslobođenja – Ulica Maksima Gorkog – Ulica Žarka Zrenjanina – Beogradska ulica – Preradovićeva ulica – Tekije – Sremski Karlovci – raskrsnica za Čortanovce – Čortanovci (centar)

SMER B

Čortanovci – Novi Sad AS: Čortanovci (centar) Banstol (Inđijski breg) – Sremski Karlovci – Tekije – Preradovićeva ulica – Beogradska ulica – Ulica Žarka Zrenjanina – Ulica Maksima Gorkog – Bulevar oslobođenja – Međumesna autobuska stanica Novi Sad.

Kako navodi gradski prevoznik, u narednim mesecima pratiće funkcionisanje linije 63, nakon čega će biti urađena ekonomska analiza i utvrdiće se opravdanost uvođenja, kao i eventualnog nastavka daljeg prevoza putnika na novoj liniji.

Izvor: 021
Foto: ILustracija/Pixabay