Početna Sport Upoznajte se sa igračima američkog fudbala u TC “Promenada”

Upoznajte se sa igračima američkog fudbala u TC “Promenada”

0

Ekipa američkog fudbala “Wild Dogs Novi Sad” predstaviće se građanima za vikend, 17. i 18. avgusta, u TC “Promenada”.

“Wild Dogs Novi Sad” takmiče se u najvišem rangu američkog fudbala u Srbiji – Sport klub prvoj ligi, pa su u sezoni za nama osvojili i nagradu za fer-plej. U najviši rang su se plasirali prošle godine, a u prvoj sezoni odmah su se plasirali u polufinale šampionata.

Kako bi dodatno popularizovali ovaj sport u Novom Sadu “Divlji psi” će organizovati druženje sa zainteresovanima koji za vikend posete TC “Promenada”. Kako kaže trener tima Stefan Janjušević, biće mnogo zanimljivih sadržaja.

– Ljudi će imati priliku da se upoznaju sa aktivnostima našeg kluba, sa pravilima američkog fudbala, da se oprobaju u nekim drilovima, kako da bacaju i hvataju loptu, da igraju na Plej stejšnu američki fudbal… Svaki komad naše opreme će biti izložen i svi će moći da je probaju. Naravno, posetioci će moći da se druže i razgovaraju sa našim fudbalerima – poručuje Janjušević.

Ono što mnogi misle o američkom fudbalu jeste da je reč o opasnom sportu u kom su povrede česte. Međutim, Janjušević ukazuje da se ovaj sport ne razlikuje mnogo od drugih.

– Svaki sport je naporan, potrebno je uložiti dosta truda kako bi se napredovalo. Što se tiče opasnosti, mogu se dogoditi povrede, ali ne toliko često. Ovaj sport se ne razlikuje preterano od drugih sportova po tom pitanju – dodaje naš sagovornik.

Trener “Wild Dogsa” navodi i da je, kada je reč o kvalitetu igre, ovaj sport na visokom nivou u Srbiji.

– I Amerikanci i drugi strani igrači i treneri koji dođu u Srbiju budu iznenađeni nivoom fudbala koji mi ovde imamo. Naša reprezentacija je veoma uspešna na takmičenjima i ove godine nastavlja sa utakmicama u A grupi u Evropi – kaže Janjušević.

“Wild dogs” uvek primaju nove članove kluba, pa su vrata otvorena svim zainteresovanima.

Osim seniora, koje na utakmicama prate navijačice, ovaj sport u Novom Sadu mogu da treniraju i juniori, dok je beskontaktna verzija američkog fudbala rezervisana za dečake i devojčice do 15 godina. Više o klubu, kao i njihov kontakt, možete da pronađete na njihovoj Fejsbuk stranici Wild Dogs Novi Sad.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay